• Mijn passie voor dans was al van jongs af aan aanwezig. Als er muziek speelde kon ik me niet houden en moest ik bewegen. Doorheen de jaren werd deze passie steeds maar groter en groter. In het 4de middelbaar ben ik dan ook gestart aan de dansopleiding van het KTA in Brugge. Tijdens mijn opleiding heb ik enorm veel bijgeleerd dankzij de professionaliteit van de dansleerkrachten. Naast deze professionaliteit was er ook altijd een leuke sfeer aanwezig. Het voelde aan als een 2defamilie. In 2021 ben ik afgestudeerd en was is vastberaden om mijn studies in de richting dans verder te zetten. Ik had heel wat audities op mijn planning staan, maar werd steeds afgewezen aangezien ik nog maar 16 was. Dankzij vzw Pliejee kon ik nog een extra vervolmakingstraject volgen van 1 jaar. Ik kreeg heel wat uitdagingen die ervoor zorgde dat ik als danser en als persoon groeide. Met heel veel moed was ik terug begonnen aan de audities. Deze keer met succes want ik ben aangenomen in Codarts Rotterdam (hogeschool voor kunsten) in de richting Docent Dans. Dit alles heb ik te danken aan de goede begeleiding gedurende mijn 4 jaar bij Pliejee. Deze opleiding is zeker een aanrader voor wie dezelfde passie deelt als mij. Ik zou zeggen ga ervoor!!!
  Cilke Bauwens
  Afgestudeerd 2022
 • Mijn naam is Anna Vandorpe en ik ben afgestudeerd in het jaar 2021 aan KTA Brugge in de specialisatie dans. Door de 6 jaren heen die ik hier heb doorgebracht kreeg ik de kans om te proeven van verschillende dansstijlen. Zo heb ik mijn weg gevonden naar contemporary en improvisatie, maar ook naar het maker zijnde.\nDeze passie kan ik nu verder zetten in ArtEZ University of the Arts in Nederland, waar ik de opleiding Bachelor of Dance volg. Pliejee heeft mij de basis gegeven waar ik nu op verder kan bouwen als professionele danseres. Ik ben super dankbaar dat ik hier mijn start als danser heb kunnen maken en dat ik zulke geweldige mensen heb leren kennen die mij tot vandaag de dag blijven inspireren.
  Anna Vandorpe
  Afgestudeerd 2021
 • Ik ben Fien Swinnen en heb 6 jaar lang de opleiding dans gestudeerd in het KTA te Brugge. Tijdens mijn studies heb ik jammer genoeg een blessure opgelopen waardoor ik geen dans kon studeren in het hoger onderwijs. Het is daarom enorm handig dat ik mijn volledige 6 jaar ASO heb gestudeerd, waardoor ik momenteel kan verder studeren voor leerkracht lager onderwijs. Hierbij kan ik zowel de algemene lessen als danslessen goed gebruiken om mijn studies te volbrengen. Door de vele uren in de danszaal door te brengen heb ik enorm veel geleerd. Je leert niet alleen een goede techniek in verschillende stijlen, maar ook hoe je moet doorzetten in een moeilijke situatie. Het was moeilijk om gemotiveerd te blijven tijdens mijn zware blessure, maar hiervoor staan de leerkrachten altijd voor je klaar. Ze hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat ik mijn studies toch heb kunnen afmaken. Het leukste aan deze richting is dat je een volledige familie krijgt. De dansleerkrachten voelen aan als je 2e ouders en de medestudenten voelen aan alsof het jullie broers en zussen zijn doordat je zo veel bij elkaar bent.
  Fien Swinnen
  Afgestudeerd 2019
 • De dansopleiding in het KTA is een opleiding die ik mijn hele middelbaar heb gevolgd. Het was voor mij een zeer unieke ervaring, waar ik ook enorm veel heb bijgeleerd. In deze opleiding heb ik vooral geleerd hoe ik om moet gaan met tonnen stress, hoe ik na een lange dag school mij volledig kan ontspannen en uitleven in de dansles en hoe ik van mijn dansfamilie vrienden voor het leven heb gemaakt. Naast dit, heb ik ook geleerd wat voor band je kan creeëren met leerkrachten en leerlingen die dezelfde passie als jou delen. Ik studeer nu aan Fontys Hogeschool Voor De Kunsten in Tilburg waar ik Docent Dans studeer. Mede door het KTA ben ik nu de persoon die ik altijd al heb willen zijn en dat is iets wat ik koester voor de rest van mijn leven.
  Caro Maenhout
  Afgestudeerd 2019
 • Ik ben Isaura Raes en afgestudeerd aan KTA Brugge specialisatie dans. 6 jaar lang heb ik deze opleiding gevolgd. Een heel groot voordeel aan deze opleiding is dat je dans en je studies combineert. Dus na het 6de kan je nog alle richtingen uit. Iets heel uniek is dat je in deze opleiding heel wat verschillende stijlen krijgt. De opleiding zelf heeft je een hele goeie techniek in verschillende stijlen. Dat heeft je een hele goeie visie in welke stijl je verder wilt na het zesde middelbaar. Ikzelf wist dat de stijlen hedendaags en improvisatie mij het meest lagen. Naast de techniek dat je krijgt heb je ook lessen zoals improvisatie waar je je creativiteit in kan steken. Je leert je lichaam en je persoonlijkheid kennen. Je zoekt bewegingen via een bepaald gevoel. In het laatste jaar maak je een eigen choreo die je dan toont aan een groot publiek. Uit eigen ervaring heb ik daaruit heel veel geleerd. Je maakt je choreo helemaal zelf, je zoekt een concept/verhaal achter je stuk dat je in elkaar steekt. Je kiest je kostuum, haar en make up en je kiest zelf je eigen lichten op het podium. Ik zou zeggen als je later een professionele danser of dansdocent wilt worden is deze opleiding zeker iets voor jou.
  Isaura Raes
  Afgestudeerd 2019
 • Al van toen ik klein was is dans mijn passie! Als kind deed ik niets liever dan dansjes maken met mijn vrienden en die dan opvoeren voor onze ouders. Toen ik afstudeerde aan de lagere school was KTA voor mij dus echt een droom! Dansen en studeren tegelijkertijd! Wat wil een kind nog meer? Het middelbaar was voor mij een mega leuke rollercoaster die maar niet stopte, met vrienden die ik nooit zal vergeten en dansjes die ik maar niet uit mijn hoofd krijg... Ik wil deze opleiding aanraden aan iedereen die naar het middelbaar gaat en die een passie heeft voor dansen! Je zult er zeker niet in hokjes worden geduwd, nee! Je wordt opgeleid als een allround danser die na het afstuderen veel mogelijkheden heeft om door te groeien! Ikzelf ben in mijn 6de jaar audities gaan doen voor hogescholen in dans en danstheater. De audities waren zeer stressvol maar door mijn opleiding in het KTA was ik goed voorbereid, hierdoor was ik erdoor in 2 scholen, Iwanson (Duitsland) en AMDA (Hollywood). Ik heb ook auditie gedaan als danser in Disneyland Parijs en werk daar nu als character and parade performer! Mijn droom om te werken als danser is dus al zeker uitgekomen, maar ik kijk ook zeker uit naar wat de toekomst mij nog zal brengen. Ik ben de dansopleiding en de leerkrachten in het KTA heel dankbaar! Zonder hen was ik nooit gekomen tot waar ik nu sta of waar ik ooit zal komen! Wil jij ook een danser worden? Laat je droom uitkomen en ga naar het KTA.
  Laura Roef
  Afgestudeerd 2019
 • Mijn naam is Febe Salembier, ik ben vorig jaar afgestudeerd aan het KTA specialisatie dans. Voor mij is de dansopleiding de plaats waar mijn passie voor dans elke dag meer en meer begon te groeien! De professionaliteit, het geduld en de aanmoediging van de docenten hebben er voor gezorgd dat ik telkens harder wou werken om mijn doel te bereiken: een professionele danscarrière maken! Doordat de opleiding all-round is, zijn er in verdere studies en het werkveld heel veel opties. Zonder deze opleiding zou ik niet staan waar ik nu ben, student Docent Dans aan LMIPA Amsterdam! Dit heb ik allemaal te danken aan de opleiding, dus... Heb je een grote passie voor dans? Dan is dit de opleiding voor jou!
  Febe Salembier
  Afgestudeerd 2019
 • Mijn naam is Amber Dhollander. Ik ben afgestudeerd aan KTA-specialisatie dans. Nog steeds ben ik heel blij dat ik deze dansopleiding heb gevolgd in combinatie met ASO. Het gaf mij de kans om revalidatiewetenschappen en kinesitherapie verder te studeren aan de KULeuven. Ondertussen heb ik mijn bachelor volledig afgewerkt en ben ik klaar om mijn 1e jaar master te starten. Daarnaast volg ik nog steeds vele danslessen en geef ik zelf ook les waardoor ik mijn passie, die meer en meer gegroeid is tijdens mijn dansopleiding, kan blijven verderzetten.
  Amber Dhollander
  Afgestudeerd 2018
 • Ik ben Demi Verminck en ik heb 6jaar de opleiding dans gevolgd te KTA Brugge. Deze opleiding was perfect voor mij omdat ik mijn passie dans samen kon doen met mijn studies TSO, en dit allemaal op school! Ik zal volgend schooljaar beginnen aan mijn bachelor of Science in de psychologie te UGent, wat dus perfect haalbaar is omdat we in deze richting goed geleerd hebben om studies te combineren met sport. Ik heb zoveel bijgeleerd in de afgelopen jaren dat ik nergens anders zou geleerd hebben, zowel op vlak van dans als in het algemeen. Je leert mensen kennen waarmee je je passie mee kan delen en deze personen blijven voor altijd aan je zij. Je moet er vooral voor gaan! Als je zin hebt om al dansend door je middelbare jaren te gaan, dan is dit zeker de richting voor jou ;).
  Demi Verminck
  Afgestudeerd 2019
 • Ik ben chiara demaria in het 3de middelbaar ben ik ingestapt in de dansopleiding en mocht dit jaar daar ook in afstuderen. De dansleerkrachten zorgen ervoor dat je je in elke stijl thuis voelt. Mijn techniek en performances zijn er door deze opleiding goed op verbeterd. In die 4 jaar heb ik nooit spijt gehad van de keuze die ik in het 3de heb gemaakt. De leerkrachten hebben me met veel geholpen en ik ben ze dan ook heel erg dankbaar. Dankzij deze opleiding ben ik wie ik nu ben!
  Chiara Demaria
  Afgestudeerd 2020
 • Mijn naam is Mulan Geerts.\nIk ben in 2019 afgestudeerd aan het Kta Brugge Specialisatie Dans.\nIn het 3e middelbaar ben ik de opleiding gestart. Dankzij de steun en motivatie van mijn dansleerkrachten en mijn mede studenten kon ik snel mijn plaatsje vinden in de groep. Specialisatie Dans is een heel leerrijke opleiding waarbij je verschillende kansen krijgt om je verder te ontwikkelen in de danswereld. Ik ben heel dankbaar dat ik de opleiding heb kunnen volgen, het was een droom die uitkwam. Toch heb ik besloten om niet verder te studeren in dans. Ik studeer nu Orthopedagogie en dans nog 5 uur per week als hobby. Ik heb in 3 jaar enorm veel bijgeleerd waar ik de dag van vandaag nog veel aan heb. De opleiding is zeker een aanrader voor iedereen die erover nadenkt om dans te studeren!
  Mulan Geerts
  Afgestudeerd 2019
 • Ik ben Jakobe Geerardyn. De laatste 4 jaar heb ik de dansopleiding in het KTA binnen de richting TSO gevolgd.Momenteel beweeg ik verder in de bachelor opleiding Toerisme & recreatiemanagement aan de Hogeschool VIVES te Brugge. Dansen en reizen… de wereld is voor mij nog groter en aantrekkelijker geworden. De aangeleerde discipline binnen de dans komt erg goed van pas tijdens mijn studie. En het bewust omgaan met mijn lichaam geeft me een boost om presentaties te geven. Dansen blijft sowieso mijn hobby, mijn adem, mijn leven. De toffe vibe in de danszalen zullen jullie zelf ontdekken!!! Succes verzekerd!
  Jakobe Geerardyn
  Afgestudeerd 2019
 • Ik ben Robyn Van Dyck en heb de laatste 3 jaar de opleiding dans in het KTA in Brugge gevolgd. deze opleiding is een leuke opleiding met veel dans maar je krijgt ook nog een ASO of TSO opleiding erbij. Ik zal volgend jaar starten aan mijn bachelor logopedie en dit is mogelijk doordat het dus combineerbaar is met een ASO of TSO opleiding. Ik wist dat modern mij het beste lag van stijl en was blij dat ik andere stijlen meer heb kunnen ontdekken ik had bijvoorbeeld nog nooit latin gedanst maar vind het ook een super leuke stijl. Iedereen deelt er ook dezelfde passie en dat is het mooie. Als je wilt weten hoe het voelt om in een toffe groep te dansen en veel bij te leren dan is deze opleiding zeker iets voor jou!
  Robyn Van Dyck
  Afgestudeerd 2020